Redacteur Jennifer over haar werk bij SEP - SEP
126474
post-template-default,single,single-post,postid-126474,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-12.1.1582105462,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Redacteur Jennifer over haar werk bij SEP

Na 32 jaar bij de Gelderlander als verslaggever had Jennifer prima kunnen genieten van haar pensioen. Maar het begon te kriebelen en het werken bij SEP leek haar toch wel erg leuk. Inmiddels werkt ze ruim een jaar bij SEP. Ze vertelt je graag hoe ze het ervaart en wat ze allemaal doet.

Hoe ziet een standaard werkdag eruit als redacteur?

‘Er is geen standaard dag, dat is juist het leuke. Eén van de leukste dingen van dit werk is dat het heel afwisselend is. Je bent de ene keer met een e-learning bezig en de andere keer weer met bijvoorbeeld het schrijven een filmtekst. Dat maakt het zo aantrekkelijk, de afwisseling maakt het leuk. Maar ik kan wel een voorbeeld geven.

Mijn dag begint in ieder geval altijd met het aanzetten van m’n Coligo, een app waarmee we onderling als collega’s met elkaar in contact blijven. Daarna start ik m’n mail op om te kijken of er dringende zaken zijn, bijvoorbeeld een mail van een contentpartner die meteen opgepakt moet worden. Ook start ik Monday op, het programma waarin mijn to-do-list staat. Daar zie ik dat prioriteit nummer één vandaag de Release note is voor Burgerzaken, die wil collega Karlijn namelijk deze dag nog de deur uit doen.

Ik schrijf een stukje tekst over de nieuwe e-learning Mindfulness, een stukje over de vernieuwde cursussen Burgerzaken en over de easter eggs die verstopt zitten in de e-learning. Nu denk je misschien ‘easter eggs’ wat zijn dat? Toen ik hier kwam werken wist ik ook niet wat het was. Dan riep er één ‘Heb je m’n easter egg al gevonden?’ en dan dacht ik ‘Waar hebben ze het over?’. Het zijn grapjes die je in de e-learning kan terugvinden. Daarna schreef ik voor LinkedIn nog een klein stukje over de nieuwe e-learning Wmo. Voor het schrijven van die teksten blader ik de e-learning door, zoek ik de highlights en maak daarvan een leuke, pakkende tekst.

Vervolgens ging ik verder met een toets voor de e-learning Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) die Karlijn net af had. De vormgevers verzorgen de opmaak van de toets, aan mij daarna de taak om alles door te lezen en te redigeren. Tussendoor spar ik nog even met vormgever Mark over de opzet van een e-learning en brengen we daarin samen wat wijzigingen aan. Tot slot begin ik aan het schrijven van een nieuwe e-learning: Digitale toegankelijkheid. Van de contentpartner hebben we een indeling en informatiebronnen gekregen. Dus ik verdiep me erin en verzamel informatie. Daarna kan ik beginnen aan het schrijven van de e-learning.’

“Ik hou zelf van veel dynamiek in een bedrijf, en dat is bij SEP gewoon. De dagen vliegen voorbij.”
Waar krijg je energie van?

‘Voor mij is dat iets zelf creëren, van scratch iets opbouwen en schrijven. Het verzamelen van informatie, schrijven van de e-learning en dan het eindproduct zien. Verder hou ik zelf van veel dynamiek in een bedrijf, en dat is bij SEP gewoon. De dagen vliegen voorbij. Je hebt nooit niks te doen, er is altijd iets te doen. Iedereen is altijd druk, maar op een goede manier. Ook de Fika’s zijn gezellig, even relaxen. En in de middag even een pauze tussendoor waarin je tegen een voetbal trapt.’

Wat is de leukste e-learning die je hebt gemaakt?

Het hele pakket Sociaal Domein vond ik leuk om te doen. Het is een onderwerp wat heel erg in de belangstelling én dichter bij je bed staat dan andere onderwerpen. BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) vond ik ook erg leuk. Grappige e-learning, heel mooi geïllustreerd. Van het maken van e-learning leer je zelf ook een heleboel. Je komt met dingen in aanraking waarmee je als gewone burger nooit in aanraking komt. Ik zit nu ook heel vaak commentaar te geven bij nieuwsberichten. Zo van ‘Stom, hebben ze onze e-learning niet gelezen?’ ’

Wat vind je zo leuk aan SEP?

Een van de leukste dingen aan SEP is dat SEP zo’n leuk bedrijf is. Er werken alleen maar leuke mensen. Allemaal verschillend, maar ze passen als een puzzel in elkaar. Heel veel diversiteit. Het is fijn dat iedereen zo flexibel is en ook bij wil springen bij een ander als dat nodig is. Hup ‘prio!’ en dan gaan we weer!’

 

Enthousiast geworden van Jennifers verhaal? En zie je jezelf ook wel werken bij SEP? Neem dan snel een kijkje bij onze vacatures.