SEP | e-learning voor (lokale) overheid | overheidsbeed en domeinspecifiek
124835
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-124835,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-12.1.1582105462,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

SEP is dé e-learningspecialist voor de (lokale) overheid. We maken e-learning voor elke ambtenaar over actuele en terugkerende thema’s, van gemeente- en overheidsbreed tot domeinspecifiek. Met deze vorm van leren geeft u medewerkers de mogelijkheid om waar ze maar willen, in eigen tempo en op een leuke interactieve manier hun kennis te vergroten en op peil te houden. Er wordt individueel getoetst, waardoor de voortgang te monitoren is.

 

In één uur bijgepraat worden over de inhoud en opzet van onze e-learning? Aanmelden voor een webinar

Didactisch model

De e-learningcursussen van SEP zijn van hoogstaande kwaliteit en opgebouwd conform een beproefd didactisch model. Het didactisch model van de e-learning is gebaseerd op het principe dat herhaling de kracht van leren is en dat het leren op tijd en vanuit intrinsieke motivatie plaatsvindt. Dit betekent dat leren leuk moet zijn, speels en met humor. Ook moet het leren aansluiten bij de situatie van de medewerker. Ten slotte zijn feedback en reflectie belangrijke factoren voor de intrinsieke motivatie van medewerkers om te leren leren.

 

De e-learning van SEP wordt modulair ontwikkeld met modules van 20 tot 25 minuten (rekening houdend met de aandachtsspanne van de medewerker) volgens het didactisch model inclusief casus, interactieve lesstof en kennistoetsen.

Domeinen e-learning

We bieden specifieke e-learning aan voor verschillende domeinen binnen de (lokale) overheid, namelijk: Burgerzaken, Belastingen, Verkiezingen en sinds kort ook het Sociaal domein. De domeinspecifieke cursussen ontwikkelen we in samenwerking met inhoudsdeskundigen en houden we actueel met de laatste wet- en regelgeving. Daarnaast voegen we ook regelmatig nieuwe trainingen toe. Zo blijven medewerkers bij in hun vakgebied. 

E-learning voor élke ambtenaar

SEP heeft een uitgebreid aanbod aan gemeente- en overheidsbrede e-learningtrainingen. Ontwikkeld speciaal voor ambtenaren. U kunt kiezen voor losse trainingen of het complete pakket SEPflix. De trainingen hebben we onderverdeeld in vier onderwerpen: algemeen, iBewustzijn, gedrag en digitaal. Zo heeft u bijvoorbeeld de keuze uit: informatieveiligheid, werken bij de gemeente, persoonlijke drijfveren en Google als een professional.

Sociaal domein

E-learning Sociaal domein

Nieuw! E-learning voor het sociaal domein. 

Gemeenten hebben een belangrijke rol in de uitvoering van het sociaal domein; ze zijn het eerste aanspreekpunt voor mensen die hulp nodig hebben. Voldoende kennis over de regels en taken is essentieel voor een goede uitvoering. Breng de kennis van medewerkers op peil met onze trainingen voor het Sociaal domein:  digitale leerlijn Participatiewet (14 e-learningmodules), de e-learningcursus Voorliggende voorzieningen (4 modules),  de leerlijn Schuldhulpverlening (11 modules) of de e-learning Wmo (4 modules).

Belastingen

Het actuele e-learningpakket Belastingen bestaat uit 31 modules, met verschillende belangrijke thema’s als basisregistratie, audits, invordering, kwijtschelding en de WOZ. In dit pakket zit ook de leerlijn WOZ-medewerker, een complete leerlijn die opgebouwd is volgens de toetstermen van de waarderingskamer. Niet alleen een goed opleidingsinstrument, maar ook handig als naslagwerk.

Burgerzaken

Het e-learningpakket Burgerzaken is een volledig en actueel pakket bestaande uit 80 modules. Deze modules zijn opgebouwd volgens de toetstermen van de NVVB en zijn daarom een uitstekende voorbereiding op het NVVB-examen. Daarnaast is dit pakket ook zeer geschikt als naslagwerk, mede dankzij de koppeling met het Handboek Amsterdam en de mogelijkheid tot het zoeken met zoekwoorden.

Verkiezingen

Stembureauleden, voorzitters en tellers bereidt u optimaal voor op de Herindelingsverkiezingen 2021 en de Gemeenteraadsverkiezingen 2022 met de e-learning Verkiezingen; continu actueel, met de laatste inzichten van de kiesraad en inclusief het laatste nieuws rondom de coronamaatregelen. Naast e-learning voor stembureauleden bieden we ook e-learning en trainingen aan voor Projectleiders.

 

Benieuwd naar onze e-learning of behoefte aan meer informatie?