ENSIA-netwerkdagen

Inzichten delen en met elkaar in gesprek

ENSIA-netwerkdag

Een inspirerende en geslaagde dag

Voor informatieveiligheid zorg je samen. Dat zag je terug op de eerste ENSIA-netwerkdag. SEP verzorgde die samen met Cuccibu, en vooral samen met alle aanwezige experts en vakgenoten. Die wisselden nuttige tips en ervaringen uit – zowel tijdens als na de workshops.

Met andere woorden samengevat: een inspirerende en geslaagde dag!

Beleef de ENSIA-netwerkdag 2022 opnieuw

ENSIA-netwerkdagen downloads

Nog een keer de workshops bekijken? Download hieronder de presentaties of bekijk de opzet van de ENSIA-modules.

 

Presentatie ENSIA bestaat 5 jaar

Presentatie Beat the auditor

E-learning ENSIA modules

 

Sprekers ENSIA en Cuccibu

Workshopronde 1
ENSIA bestaat 5 jaar ✋

Door: Margreet Smit – coördinator van het team ENSIA &
Jos Engelhart – procesbegeleider ENSIA binnen het team van Margreet

Gemeenten verantwoorden zich al 5 jaar via ENSIA over informatiebeveiliging en kwaliteit. De focus van ENSIA ligt op verantwoording richting de gemeenteraad en de rijksoverheid waar het gaat om het gebruik van landelijke voorzieningen. In deze sessie willen wij door middel van vragen en stellingen met jullie onderzoeken hoe ENSIA wordt ervaren en hoe ENSIA effectiever en efficiënter kan worden ingezet tijdens de zelfevaluatie en verantwoordingsfase. Ook nemen we u mee in de mogelijke ontwikkelingen die er zijn voor 2023 en verder.

 

Workshopronde 2
Beat the auditor 🥊

Door: Tim Florack – Cuccibu

Nee, dit is geen sessie die wil aanzetten tot geweld tegen de auditor. Maar wel om een beeld te geven in de denk- en handelwijze van de auditor, om daarmee je organisatie op de juiste wijze voor te bereiden.

Een sessie dus met voorbeelden uit de praktijk, nuttige handvatten en bruikbare tips. Niet alleen voor ENSIA, maar voor iedere mogelijke audit die op de organisatie afkomt.