HRM-regiobijeenkomsten

'Viva La vitaliteit: inzetten op duurzame inzetbaarheid met positieve gezondheid en permanent leren'.

Download de presentaties

Voor de HRM’er en opleidingscoördinator

Georganiseerd in
Den Haag en Hardenberg

Van 09:30
tot 13:00

Agenda icon

13 oktober en
10 november 2022

Ingrid spreekt over vitaliteit op duurzame inzetbaarheid

Workshop 

Vitaliteit op duurzame inzetbaarheid

Werkgeluk komt niet zomaar aanwaaien. Corona, hoge werkdruk, vergrijzing en een nieuwe hybride werksituatie: stuk voor stuk beïnvloeden ze hoe je je werk beleeft. Extra belangrijk dus om zorg te dragen voor bevlogen medewerkers die de ruimte hebben om hun talenten te ontwikkelen – en zo aan boord blijven van je organisatie.

Bevlogenheid en zelfontwikkeling zijn geworteld in dezelfde basis: positieve gezondheid. Maar wat is positieve gezondheid nu precies en wat heeft het voor invloed op werkgeluk en duurzame inzetbaarheid? Ingrid neemt jullie hierin mee.

Door Ingrid van Zeeland

Workshop

De organisatie meenemen in permanente educatie – vrijblijvend of verplicht

Leren doen we continu, maar effectief leren vraagt om organiseren. Veel organisaties worstelen echter met de organisatie van permanente educatie. Ze stuiten op weerstand bij het veranderen van de leercultuur. Mensen geven aan de kennis al te hebben of te druk te zijn.

Hoe krijg je de gehele organisatie mee in leren? En net zo belangrijk: hoe zorg je ervoor dat het leren geen ‘moetje’ wordt, maar dat mensen leren vanuit intrinsieke motivatie en betrokkenheid? Verschillende gemeenten delen in deze workshop hun ervaringen en vertellen over hun aanpak.

Door Daphne Gengler | Adviseur Leren en Ontwikkelen 

Daphne put uit een berg ervaring in de begeleiding van leertrajecten rondom iBewustzijn. Ze weet: wil je dat medewerkers aanhaken, dan moet je de juiste snaar raken. Alleen zo wordt de inzet van een leertraject een succesverhaal.

Workshop

Vanaf de start aan de slag met permanente educatie

Een goed introductieprogramma staat garant voor snelle en efficiënte opleiding van nieuwe medewerkers. Daarnaast is het de basis voor het borgen van de organisationele leercultuur. Maar hoe pak je dit nu aan? Hoe krijg je de organisatie mee en zorg je voor een olievlekwerking? Tijdens deze workshop komen al deze vragen aan bod – uiteraard vergezeld van antwoorden.

Door Patricia Hoitink | Adviseur Leren en Ontwikkelen SEP

Met veel gedreven- en betrokkenheid begeleidt Patricia tal van overheidsorganisaties om leertrajecten te implementeren. Centraal thema daarbij: het stimuleren van intrinsieke motivatie. Met een duidelijke planning zet ze begeleidingstrajecten uit die aansluiten bij de doelen en het DNA van jouw organisatie.