Landelijke Netwerkdag 2021 | Schrijf u kosteloos in | Mis het niet!
19184
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19184,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-12.1.1582105462,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

29 september 2021

09.00 - 17.00

gratis inschrijven

Watergoed, Valburg

Waken over BURGERzaken

Informatieveiligheid en privacy is van ons allemaal

Landelijke netwerkdag 2021

We kunnen elkaar eindelijk weer op locatie ontmoeten én kennis delen! Op woensdag 29 september 2021 organiseren SEP en Inergy samen de Landelijke Netwerkdag. We kijken er naar uit om je te zien en kennis met je te delen, want informatieveiligheid en privacy is van ons allemaal.

Voor wie is deze netwerkdag?

 

Voor de klanten en relaties van SEP en Inergy. Speciaal voor de CISO, FG, Privacy officer, ENSIA-coördinator en medewerkers van Burgerzaken.

Keynote sprekers

Brian Benjamin

Spreker keynote opening – Programma Manager Digitale Stad en Innovatie bij Gemeente Almere

Brain Benjamin is expert op het gebied van Smart City. Hij is werkzaam als Programma Manager Digitale Stad en Innovatie bij de gemeente Almere. Hiervoor was hij werkzaam in Den Haag als Lead Smart City. Tijdens deze keynotespeech gaat Brian in op privacy en informatieveiligheid in relatie tot Smart City, (Burgerzaken en andere vakgebieden).

 

Want aan de hand van data de leefbaarheid, openbare orde, veiligheid, efficiëntie en bereikbaarheid van steden verbeteren levert mooie resultaten op, maar het heeft ook een keerzijde. Privacy is tegenwoordig geen keuze meer. Want hoe bewaak je de rechten van een individu, als de beslissing over die rechten niet meer bij het individu zelf ligt? Het zorgt voor ethische dilemma’s, want keuzes die zorgen voor de veiligheid van de bewoners als geheel kunnen ervoor zorgen dat de privacy van het individu in het gedrang komt.

Sander Schaepman

Spreker keynotespeech – bekend van het programma ‘Hunted’

Sander is een gepassioneerd spreker en specialist op het gebied van ondermijning en al 35 jaar werkzaam in overheidsland. Eén van de belangrijkste items binnen ondermijning is cybercriminaliteit. Vanuit zijn ervaringen en inzichten op het gebied van ondermijning neemt hij je mee in het thema ondermijning en laat hij zien hoe dit thema is verweven in de bovenwereld en steeds indringender de onderwereld onze maatschappij beïnvloedt. Cybercrime vormt daarbij een groot onderdeel van ondermijning.

 

Sander Schaepman is zeer bekend vanwege het televisieprogramma ‘Hunted’, waarbij gewone burgers op de vlucht zijn en proberen om drie weken uit handen te blijven van een speciale opsporingsdienst. De digitale footprint laat onmiskenbaar voetsporen achter waardoor een spannende achtervolging volgt.

Sprekers

Onze workshops worden gegevens door experts in het veld.

Patricia-Ricardo

Burgerzaken aan de poort

Informatiebeveiliging en privacy in burgerzaken en verkiezingen

door: Patricia Hoitink, Implementatiecoach Leren en Ontwikkelen SEP en Ricardo Dingemans, Documentspecialist & Trainer Securitech

Informatiebeveiliging en privacy staan aan de basis van burgerzaken. Identiteits- en verkiezingsfraude vragen om een poortwachtersrol van de ambtenaar Burgerzaken. Deze sessie laat aan de hand van vier praktijkgerichte casussen zien wat er komt kijken bij veilig werken en gegevensintegriteit. Daarbovenop wordt duidelijk hoe deze kennis kan worden geborgd met permanent leren (met e-learning) door de ambtenaar Burgerzaken.

Ingrid-Daphne-SEP

Bewust iBewust in 4 delen

Vier gemeenten in gesprek over het verhogen en borgen van iBewustzijn

door: Ingrid van Zeeland, directeur en partner SEP en Daphne Gengler, Implementatiecoach Leren en Ontwikkelen SEP

In deze workshop gaan gespreksleiders Ingrid van Zeeland en Daphne Gengler met vier gemeenten in gesprek over hun aanpak rondom het verhogen van iBewustzijn. Hoe borg je iBewustzijn in de organisatie? Op welke wijze neem je zowel het management als de medewerkers mee? Wat werkt wel en wat werkt niet?

Ugur-Balci-Patriek-Nouwen

Let’s go met de BIO

door: Ugur Balci, product owner LIAS ISMS Inergy en Patriek Nouwen IT Risk Consultant Cuccibu

De Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) is nu alweer ruim twee jaar dé norm voor de gehele overheid voor informatiebeveiliging. Uiteindelijk maakt de BIO het je makkelijker, maar (spoiler) op dat punt zijn nog lang niet alle gemeenten beland. Met hulp van ons netwerk hebben wij inzichtelijk gemaakt waar de gemiddelde gemeente staat met de BIO. Waar lopen zij tegenaan en hoe lossen ze dit op? Wat werkt er goed voor de verdere implementatie en hoe neem je jouw gemeente mee in de BIO? Doe jouw voordeel met deze inzichten en do’s en dont’s.

Het uitvoeren van een risicoanalyse, door welke bril kijk jij?

door: Ronald Driehuis, auditor en manager auditservices Inergy

Je kan op verschillende manieren naar risico’s kijken. Sterker nog: voor een compleet beeld van de risico’s van jouw organisatie is dit nodig. De bril die je opzet bepaalt wat je ziet. Zie je alleen interne of alleen externe risico’s? Alleen technische risico’s of alleen organisatorische risico’s? In deze workshop gaan we in op de verschillende manieren hoe je naar risico’s kan kijken.

Relaxter door de audit heen: niet afvinken, maar doorlopend verbeteren

door: Daan Koot, auditor Inergy

Als gemeente heb je steeds vaker te maken met zelfevaluaties en (verplichte) audits. Dat hoeft niet te voelen als een examen waarin vinkjes gezet moeten worden. Hoe doe jij dat en hoe pakt onze auditor dit aan? En wat moet je vooral wel en niet doen? Bij Inergy Auditservices kijken we naar een audit als een doorlopend verbeteringsproces. Vanuit jouw ogen als ENSIA-coördinator doorlopen we de stappen van een audit.

Haykush-Tim-Cuccibu

AVG – de volgende stap

door: Haykush Hakobyan en Tim Florack, Cuccibu

 

In veel organisaties is de FG/PO tot nog toe vooral bezig geweest met formaliteiten en het op orde brengen van de basis. Het belang van gegevensbescherming wordt niet breed gedragen en het werk rust veelal op de schouders van deze functies. FG’s/PO’s  zijn zich bewust van de noodzaak om een transitie te maken.  Maar welke transitie is dat precies en hoe doe je dat?

In een interactieve sessie gaan we de contouren van de next-level FG/PO samen met u scherp krijgen.

Dagvoorzitters

Dagvoorzitter

Ingrid van Zeeland, directeur en partner SEP

Ingrid is sinds bijna acht jaar directeur van SEP. Zij helpt samen met haar team en samenwerkingspartners overheidsinstanties met het permanent en cyclisch leren met moderne leervormen. Met plezier en enthousiasme ondersteunt SEP inmiddels meer dan 200 gemeenten en gemeenschappelijke regelingen.

Co-host

Mathijs van Houweninge, CEO Inergy

Mathijs is sinds 11 jaar mede-eigenaar van Inergy. Mathijs: “We werken met ruim 150 Inergeeks met hart en ziel voor onze klanten. Inhoud, techniek en het leveren van impact voor onze klanten bindt ons. Onder het adagium “Let’s play, create and grow” zetten we ons in om data- platformen en producten te bouwen vóór en mét onze klanten.

Het programma

Vanaf 09.30 uur

10.00 uur

10.20 uur

10.40 – 11.30 uur

11.30 – 12.15 uur

12.15 – 13.00 uur

Inloop & ontvangst

Openingswoord

Keynotespeech

Koffie en ontmoeting

Workshopronde 1

Lunch en ontmoeting

13.00 – 13.45 uur

13.45 – 14.30 uur

14.30 – 15.15 uur

15.15 – 16.00 uur

16.00 uur

16.15 uur

Workshopronde 2

Workshopronde 3

Een drankje en ontmoeting

Keynotespeech: Sander Schaepman

Plenaire sluiting

Borrelen en ontmoeting

Locatie

Watergoed is een evenementenlocatie, restaurant en strandclub in Valburg 

(​Gelderland), tussen Arnhem en Nijmegen. Watergoed ligt op een steenworp afstand van de A15.

Watergoed
Tielsestraat 129
6675 AC Valburg

Openbaar vervoer

Vanaf station Elst is Watergoed (Bushalte Strandpark Noord, Herveld) binnen 10 minuten te bereiken met bus 35.

 

Covid-19

Je hebt voor je bezoek aan de Landelijke Netwerkdag een coronatoegangsbewijs nodig. Dit bewijs maak je met een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona.

 

Auto

Watergoed biedt parkeergelegenheid voor circa 275 auto’s.

104315917_3139422029467244_8113604011721782764_n

Via onderstaande knop ga je naar de website van Inergy. Daar kun je je inschrijven voor de netwerkdag.