SEP | Software tools voor de (lokale) overheid - ISMS en Privacytool
17361
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17361,page-parent,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-12.1.1582105462,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Informatieveiligheid en privacy

Welke tool past bij u?

Kies de tool die past bij uw ambitie en situatie!

U wilt op het gebied van privacy niet alleen een register hebben, maar ook aantoonbaar ‘in control’ zijn met de verwerkersovereenkomsten, verwerkers en verwerkersactiviteiten.

SEP biedt diverse tooling modellen op het gebied van informatieveiligheid en/of privacy. U kiest als organisatie welke tooling het beste bij u past, zodat u als organisatie de regie houdt, maar wél kunt doorgroeien in uw ambitie.

 

Sinds 1 januari 2019 is de BIG vervangen door de BIO. Deze overgang is een van de belangrijkste ontwikkelingen voor de komende tijd. SEP ontzorgt u hierin. Lees meer over de BIO onderaan deze pagina.

Meer informatie over de tools

ISMS

Het beschikken over een ISMS is noodzakelijk om de informatieveiligheid van uw organisatie te borgen. Als (lokale) overheid wilt u voldoen aan de BIO. Vaak is het een complexe situatie waarbij van u wordt verwacht dat u de opzet, het bestaan én de werking organiseert. Ter ondersteuning hiervan wordt een Information Security Management System (ISMS) ingezet.

 

SEP ontwikkelt ISMS vanuit de behoefte van de klant. Zo besparen we tijd en maken we het makkelijker om informatieveiligheid te borgen in uw organisatie. Klik voor meer informatie over ons ISMS.

Privacytool

De Privacytool is dé slimme oplossing sinds de invoering van de AVG. Voor de (lokale) overheid betekent de AVG dat er altijd een actueel inzicht moet zijn op alle verwerkingen van persoonsgegevens die plaatsvinden. De Privacytool van SEP ondersteunt dit.

 

De Privacytool heeft verschillende functionaliteiten, zoals een register van verwerkingen, een datalekkenregister en een wizard-functie. Klik voor meer informatie over de functionaliteiten van onze Privacytool.

Overgang naar de BIO

Eén van de belangrijkste ontwikkelingen voor de komende tijd is de overstap van de BIG naar de BIO. SEP ontzorgt u hierin.

Wat is de BIO?

De BIO staat voor Baseline Informatiebeveiliging Overheid. De BIO is van toepassing op de gehele overheid en vervangt o.a. de BIG, BIR, BIWA en IBI.

De nieuwe baseline is op 1 januari 2019 in werking getreden en kent een overgangstermijn van 1 jaar.

 

Het is een gemeenschappelijke normenkader voor de beveiliging van de (informatie)systemen van de overheid en gebaseerd op de ISO27002.

Wat is de opzet van de BIO?

De basis van de BIO wordt gevormd door de (informatie)systemen gebaseerd op de GEMMA-architectuur. Per informatiesysteem bepaalt het management het BasisBeveiligingsNiveau (BBN). Per BBN wordt vervolgens bepaald welke controls uit de ISO27002 en welke implementatierichtlijnen van toepassing zijn. Ook zijn er verplichte overheidsmaatregelen. De BIO wordt nog aangevuld met handreikingen: aanbevelingen in het kader van de bedrijfsvoering.

SEP levert de content met alle voorbeelddocumenten.

Meer informatie?