SEP goes international - SEP
19106
post-template-default,single,single-post,postid-19106,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-12.1.1582105462,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

SEP goes international

SEP goes international

SEP goes international! Onze Jules Emanuels en Shah Sheikkariem zijn in Suriname om op twee bijeenkomsten professionals op het gebied van informatieveiligheid en privacy bij te praten over actuele zaken.

Op 13 november in Hotel Krasnapolsky Paramaribo vond de sessie cybersecurity voor executives plaats. Deze sessie werd georganiseerd door de Kerstengroep en Qualogy Caribbean. De sprekers Shah Sheikkariem, Jules Emanuels (beiden van SEP) en Rob Pronk (LogRhythm) bespraken hoe informatieveiligheid op een adequate manier kan worden aangepakt, op het gebied van techniek & organisatie en houding & gedrag. De ruim 30 aanwezigen zorgden voor veel discussie en er was een leuke interactie. De wederzijdse energie was zeker aanwezig.

De tweede sessie – Een leven lang leren – vond plaats in het Marriott Hotel (gesponsord door Mariott Courtyard Paramaribo). Chequita Ammal-Ramautar, Ria de Waal, Shah Sheikkariem en Jules Emanuels gaven voor ruim 40 belangstellenden uit het bedrijfsleven, de overheid en verschillende opleidingsorganisaties een inleiding over het nut en de noodzaak van een leven lang leren. Hierbij werd ingegaan op de Nederlandse situatie, en werd het onderwerp ook vanuit historisch perspectief belicht. Ammal-Ramautar vertelde hoe dit in Suriname vorm krijgt. Onze Jules besprak tot slot nog hoe je het permanent en cyclisch leren in een organisatie kunt implementeren en borgen. De interactie met de zaal was enorm, en de nazit was ook bijzonder interessant.

Suriname is hongerig op dit gebied en staat te trappelen stappen te maken. Wij gaan graag de samenwerking aan!