SEP | ENSIA: Slim verantwoorden voor gemeenten | ISMS2.0 | informatieveiligheid
16482
post-template-default,single,single-post,postid-16482,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-12.1.1582105462,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Slim verantwoorden via ENSIA

ENSIA

Verantwoordelijkheid afleggen over informatieveiligheid
Dit jaar wordt een nieuwe systematiek ingezet voor gemeenten voor het afleggen van de verantwoordelijkheid over de informatieveiligheid: ENSIA (de Eenduidige Normatiek Single Information Audit). Hiermee wordt de situatie van de gemeente getoetst aan de hand van normen uit de BIG.

ISMS2.0 van SEP
SEP is klaar voor ENSIA! Ons ISMS2.0 is namelijk voorzien van een exportfunctie. De vragenlijst van ENSIA wordt op deze manier automatisch ingevuld, waardoor gemeenten snel en efficiënt verantwoording kunnen afleggen aan het Ministerie. Deze functie gaat live zodra de definitieve vragenlijst bekend is.

Gebruikers van ISMS2.0
Gebruikers van ons ISMS2.0 zullen de verantwoording snel en adequaat kunnen invullen. Via de rapporten uit ons ISMS wordt per normenkader een overzicht verstrekt op de status van de maatregelen. De export is beschikbaar wanneer de vragenlijst bekend is.

Geïnteresseerd?
Bent u nog geen ISMS-gebruiker, maar wilt u snel de verantwoording via ENSIA kunnen waarmaken? Binnen één week hebben wij ons ISMS in uw organisatie gevuld. Vraag een demoaccount aan van ons ISMS2.0. In een overzichtelijke e-learning ziet u de functionaliteiten die u helpen met de aanpak van informatieveiligheid én verantwoording via ENSIA.

Kijk op www.isms.nl voor meer informatie of mail naar diensten@sep.nl om een demoaccount aan te vragen.