Netwerkdag Leren & Ontwikkelen

Grip op leren: organiseren van het leren in de vingers

Donderdag 30 mei
Opleidingscoördinatoren en HRM-er
Gratis inschrijven
Netwerkdag HRM SEP

Donderdag 30 mei wordt weer een fantastische dag met een inhoudelijke keynotespeech, verschillende workshops en volop tijd om te netwerken.

Daarnaast zijn er – zoals ieder jaar – Surinaamse broodjes, want dat netwerkt toch nét wat lekkerder. Dit alles woon je geheel kosteloos bij.

Kim Jansen
keynote

Kim Jansen

Kim Jansen is sociaal psycholoog en altijd werkzaam geweest op het snijvlak van HRM en onderzoek. Ze is gefascineerd door de verschillen tussen generaties, in het bijzonder de jonge Millenials. Wie zijn het en wat hebben ze nodig?

Haar missie: generaties verbinden. Maar hoe doe je dat als organisatie? Op 30 mei neemt Kim ons mee in de wereld van generatiemanagement. En dat doet ze met de nodige flair en humor.

Ook leren hoe je omgaat met generatiediversiteit, hoe je bruggen slaat op de werkvloer, en hoe je je organisatie toekomstbestendig maakt? Zorg dan dat je deze keynote niet mist!

Workshops

Tijdens de netwerkdag zijn er workshoprondes. Lees hieronder uit welke workshops je kunt kiezen!

Best practice gemeente Stichtse Vecht

Hoe koop je slim leercontent in?

Voor veel gemeenten is het een lastige puzzel: het inkoopproces van digitale leermiddelen. HRM- en LMS-systemen raken steeds meer geïntegreerd, en worden dan ook samen ingekocht. De precieze leercontent kopen organisaties vaak apart in. Maar hoe doe je dat op een slimme manier?

Daar komen veel vragen bij kijken. Want: welke content past bij je organisatie? Welke eisen stel je daaraan? Kies je voor aanbesteden, en zo ja, welke procedure sluit dan het beste aan? Want je wil wel dat je keuze aansluit bij het DNA van jouw organisatie.

In deze workshop krijg je antwoord op deze vragen. De gemeente Stichtse Vecht vertelt hoe zij hun inkoopproces slim, transparant en zorgvuldig hebben doorlopen. Laat je inspireren door deze best practice, en til jouw inkoopproces ook naar een hoger niveau.

Mireille Hulleman

Mireille Hulleman

senior inkoopadviseur
Tanja van Norden

Tanja van Norden

senior adviseur leren & ontwikkelen
Ervaringen en uitdagingen van de gemeente Amstelveen

Hoe geef je vorm aan digitaal leren?

E-learning als nieuwe leervorm introduceren in de organisatie? Dat vraagt om gedegen verandertrajecten. Maar die brengen uitdagingen met zich mee. Hoe zit het bijvoorbeeld met de inzet van verplichte thema’s zoals informatieveiligheid en privacy, of een introductieprogramma? En hoe kun je blended trainingen gemeentespecifiek maken?

De gemeente Amstelveen is 2 jaar geleden aan de slag gegaan met digitaal leren en e-learning. Adviseur leren & ontwikkelen Angelique Lamers zal hierover haar ervaringen delen, net als de uitdagingen die erbij komen kijken. Daarbij is er uitgebreid ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Want het beste leer je natuurlijk van elkaar.

Angelique Lamers

Angelique Lamers

strategisch adviseur leren en ontwikkelen

De laatste ontwikkelingen op het gebied van digitaal leren

Digitaal leren is als vakgebied continu in beweging. Wat zijn de laatste ontwikkelingen eigenlijk op dit vlak? In deze plenaire sessie neemt Ingrid van Zeeland je mee lang de nieuwste en interessantste trends van dit moment.

Van vrijblijvend leren tot permanente educatie, van werkgeluk, sociale veiligheid en vitaliteit tot audits en aantoonbaar leren, en van generiek tot overheids- en profielspecifiek: alles komt aan bod. En hoe zet je onboarding en pre-boarding eigenlijk effectief in?

Je ziet ’t al: na afloop kun je direct aan de koffie. Je hebt namelijk meer dan genoeg stof om met je collega’s over bij te praten!

Ingrid

Ingrid van Zeeland

SEP

Ervaringsdeskundigen met elkaar in gesprek

Voordat we aan de Surinaamse broodjes kunnen, zullen we aan prikkelende informatie geen gebrek hebben gehad. Kim Jansen vertelde uitgebreid over generatieverschillen. Ook zijn de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van digitaal leren aan bod gekomen. Maar hoe kun je de belangrijkste inzichten uit deze sessies vertalen naar je eigen werkvloer? 

Na de lunch gaan we daarom – als vakgenoten en ervaringsdeskundigen onderling – in gesprek met elkaar. Op basis van verschillende stellingen gaan we met en bij elkaar te rade: wat betekent dit voor leren in onze eigen organisatie? Willen jonge mensen juist online leren of niet? En is pre-boarding een noodzakelijke stap in het onboardingsproces?

SEP Beeldmerk

Adviseurs leren & ontwikkelen

SEP

Hoe ziet de dag eruit?

09:00 - 09:45

Inloop en ontvangst

09:45 - 10:00

Welkom door Ingrid

10:00 - 10:45

Keynote-spreker Kim Jansen op het vakgebied HRM

10:45 - 11:15

Fika – koffie en ontmoeten

11:15 - 12:00

Workshopronde 1

12:00 - 12:55

Lunch met Surinaamse broodjes

12:55 - 13:00

Activering

13:00 - 13:45

Workshopronde 2

13:45 - 14:15

Fika – koffie en ontmoeten

14:15 - 15:00

Workshopronde 3

15:00 - 15:10

Afsluiting

15:10 -

Netwerkborrel

Scherpenkampweg 53
6545 AL Gelderland

Waar?

Bij SEP!

Graag verwelkomen we je in het SEP paviljoen. Dé plek om de sfeer en energie van SEP te beleven.

 

SEP Nijmegen
Scherpenkampweg 53
6545 AL Nijmegen

Bereikbaarheid

Het paviljoen is zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar.

 

Kom je met het openbaar vervoer? Wij regelen een shuttle vanaf het station naar de netwerkdag!

Beleef de netwerkdagen 2023