Informatieveiligheid
en privacy

Iedere medewerker aantoonbaar opgeleid conform de NIS2, BIO en AVG

Ontdek ons aanbod Plan een demo

Specifiek voor de ambtenaar

Ontwikkeld voor gemeenten en overheidsorganisaties met casussen uit het werkveld.

Een beproefde
aanpak

Conform de handreiking IBD vanuit de BIO en het didactisch model van SEP.

iBewust
opgeleid

Begeleiding op permanent leren door experts met passie.

Aantoonbaar en transparant

Met concrete resultaten en voortgangsrapportages in control.
Informatieveiligheid - vormen van cybercrime
Verhoog iBewust handelen bij medewerkers, management en bestuur

Informatieveiligheid

Het blijft het grootste bedrijfsrisico: cybercrime. En keer op keer blijkt de mens de meest kwetsbare schakel. Maar verhoog je het iBewustzijn onder je medewerkers, dan vormen die juist de effectiefste bescherming tegen cybercriminelen. Van de zwakste schakel kun je dus de sterkste maken. Hoe je dat doet? Door effectief op te leiden. 

Met de e-learning Informatieveiligheid leren medewerkers hoe je zorgvuldig omgaat met gegevens en hoe je data-onveilige situaties herkent. Praktijkvragen brengen dilemma’s naar boven: moet je bijvoorbeeld een wachtwoord regelen voor een stagiair die een dagje meeloopt? En wat doe je als er toch iets misgaat?

Vrouw met telefoon

Privacy

Met de e-learning Privacy maken deelnemers op een frisse en actuele manier kennis met het onderwerp privacy. Je leert over het belang van privacy en weet de relatie te leggen met je eigen werkzaamheden: welke gegevens vragen om extra zorgvuldigheid? Hoe en wanneer mag je persoonsgegevens verwerken? Hoe voorkom je een datalek? En op welke manier meld je het als het toch ontstaat?

De diepte in over privacy

Staat de basiskennis over privacy voor elke ambtenaar? Dan kun je de diepte in – bijvoorbeeld met e-learning over de extra cybersecurity-verplichtingen die de NIS2-richtlijn meebrengt. En wil je een kennisupdate over de nieuwe AVG-certificeringsstandaard? De training staat klaar. Of wil je juist leren over thema’s als risico-management, de DPIA, identiteitsfraude, of de Wet politiegegevens? De enige vraag is: hoe diep wil jij gaan?

Team in overleg

Permanent en gevarieerd leren

Eén keer leren is niet genoeg. Wil je bijblijven, doorontwikkelen en groeien als organisatie? Dat vereist permanente educatie. Zowel de BIO als de AVG onderstrepen de noodzaak van continue aantoonbare aandacht van medewerkers. Precies om die reden heeft SEP een breed aanbod aan e-learning en activeringen op het gebied van informatieveiligheid en privacy.

Uit het ruime pakket iBewustzijn is het makkelijk plukken: jij kiest de trainingen die passen bij de focus en actualiteit van jouw organisatie. Leg bijvoorbeeld regelmatig nieuwe accenten met andere e-learning uit het aanbod, of ga juist voor de korte herhaaltrainingen.

Microlearning in tram bekijken
Blijf leren op een leuke en effectieve manier

Activeringen

Leren is een beetje als ijs: het komt in vele smaken. Naast e-learning heeft SEP dan ook andere activerende leervormen die je in kunt zetten in je organisatie. Denk aan korte interventies, zoals microlearnings, games en wervend beeldmateriaal. Ze vervangen de e-learning niet – deelname is bijvoorbeeld niet aantoonbaar – maar ze werken als aanvullende activeringen. Daarmee zet je specifieke leerbehoeften in een paar minuten weer op het netvlies.

Begeleiden op het leren
Conform de Plan Do Check Act-cyclus

Begeleiden op het leren

Goed advies is makkelijk te volgen. Doe daarom zoals de IBD adviseert in haar handreiking Informatiebeveiliging: richt de Plan Do Check Act-cyclus in met rondom iBewustzijn, met leertrajecten Informatieveiligheid, Privacy en Integriteit. Onze adviseurs Leren & Ontwikkelen kijken mee: welke metingen en interventies zijn al ingezet in de organisatie? Zijn ze effectief? En welke (vervolg)stappen moeten er gezet worden? 

Kortom, we maken samen een leertraject op maat. SEP helpt om een programma samen te stellen. Onze adviseurs monitoren de deelname daaraan. Ook ondersteunen ze bij de interne terugkoppeling. Daarmee kun jij bijsturen op de awareness-trajecten – en blijf je op de gewenste koers.

E-learningmodules

Hieronder zie je ons aanbod op het gebied van informatieveiligheid en privacy.

Artificial Intelligence: een kennismaking

1 module 1 toets MBO

De AVG

2 modules 1 toets MBO

ENSIA

5 modules 5 toetsen HBO

Identiteitsfraude

3 modules 3 toetsen MBO

Informatieveiligheid (herhaalmodule)

1 module 1 toets MBO

Informatieveiligheid en cybercrime

1 module 1 toets MBO

Informatieveiligheid en datalekken

1 module 1 toets MBO

Informatieveiligheid en veilig werken

1 module 1 toets MBO

Informatieveiligheid en wachtwoorden

1 module 1 toets MBO

Informatieveiligheid voor buitendienst en facilitaire dienst

1 module 1 toets LBO

Integriteit

3 modules 3 toetsen MBO

Meldplicht datalekken

1 module 1 toets MBO

NIS2

1 module 1 toets HBO

Privacy

3 modules 3 toetsen MBO

Privacy (herhaalmodule)

1 module 1 toets MBO

Ransomware

1 module 1 toets HBO

Risicomanagement

1 module 1 toets HBO

Wet politiegegevens (Wpg)

1 module 1 toets MBO

Wat zeggen onze klanten

Met jarenlange ervaring hebben we een grote klantenkring ontwikkeld

"We willen iBewustzijn in onze organisatie aantoonbaar maken. Dat doen we al een tijdje met e-learning. Maar nu zetten we ook microlearnings en activeringen in. Die zorgen voor aangename afwisseling: als gebruiker word je getriggerd met korte leerprikkels op verschillende sleutelonderwerpen. Door de herhaling van belangrijke leerthema’s blijft de stof beter hangen en vergroot dit de bewustwording. En informatieveiligheid staat – in een paar minuutjes – weer op je netvlies."

Ad Snijders Syntrophos
Syntrophos logo

"Het leuke aan de e-learnings van SEP is dat de kennis en vragen op een gevarieerde en visuele manier aangeboden worden. Hierdoor word je uitgedaagd om de e-learning af te maken."

Cursist gemeente Venlo
gemeente venlo

"Ik vind de leerlijnen iBewustzijn echt heel goed. De e-learning is to the point en uit de training Identiteitsfraude heb ik zelfs als CISO de tips zitten uitvoeren. Dat vind ik wel heel leuk, dat je als CISO nog wat kan leren. Ook van collega’s krijg ik positieve reacties."

Peter Stove CISO
CISO

Nieuwsgierig naar onze e-learning?

Plan dan een demo in of vraag meer informatie via hallo@sep.nl.

Plan een demo