E-learning voor het Sociaal Domein | leerlijnen en trainingen | SEP
126028
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-126028,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-12.1.1582105462,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

E-learning voor het Sociaal Domein

Met de e-learning voor het Sociaal Domein van SEP leren medewerkers op eigen tempo en waar en wanneer ze maar willen. Alle trainingen in het Sociaal Domein worden ontwikkeld op basis van ons didactisch model en in samenwerking met inhoudsdeskundigen. En het aanbod blijft groeien. Zo blijven medewerkers bij in hun vakgebied. De uitgebreide leerlijnen Participatiewet en Schuldhulpverlening, en korte cursussen zoals Wmo en Voorliggende voorzieningen geven medewerkers praktische handvatten die ze in hun werk kunnen toepassen.

Sliding Image Sliding Image

De leerlijnen

De Participatiewet

De leerlijn Participatiewet (14 e-learningmodules) is bedoeld voor iedereen die in een korte tijd een goed overzicht wil van de werking van de Participatiewet en daarvoor de wet in de basis goed moet kennen. De leerlijn bestaat uit 5 thema’s: Een inleiding op de Participatiewet, Aanvraag en bijstand, Inkomen en vermogen, Bijzondere bijstand en re-integratie en Plichten, afstemming en handhaving.

Schuldhulpverlening

In de leerlijn Schuldhulpverlening (11 e-learningmodules) leer je hoe je als schuldhulpverlener bij kunt dragen aan preventie, vermindering en kwijtschelding van schulden. De leerlijn bestaat uit vier thema’s: een inleiding op schuldhulpverlening, Gemeentelijke schuldhulpverlening, Preventie en vroegsignalering en Het belang van samenwerking.

Algemene cursussen

Naast leerlijnen omvat het Sociaal domein ook korte trainingen. Met deze online trainingen kunnen medewerkers hun kennis vergroten en up-to-date houden over verschillende thema’s binnen het Sociaal domein. Denk hierbij aan de trainingen Voorliggende voorzieningen (4 modules) en de Wmo 2015 (4 modules), maar ook aan het gebruik van Suwinet.

Meer weten?

Schrijf je in voor een webinar

Tijdens dit webinar vertelt Ingrid van Zeeland u graag meer over de e-learning. Ze neemt u niet alleen mee in de leerlijnen en cursussen voor het sociaal domein, maar ook in het didactisch model achter de e-learning. Daarnaast vertelt ze meer over hoe de e-learning de verschillende leerstijlen van medewerkers ondersteunt.