SEP | iBewustzijn | Informatieveiligheid & privacy | voor (lokale) overheidsinstanties
126325
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-126325,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-12.1.1582105462,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Leertrajecten van SEP

Leren leren vanuit intrinsieke motivatie

Bij de leertrajecten van SEP staat leren vanuit intrinsieke motivatie centraal. De basis van ons didactische model is een leercirkel waarin iedere medewerker diverse interventies en leervormen krijgt aangeboden. Met de leercirkel introduceert u een nieuwe leercultuur, gebaseerd op permanent en cyclisch leren. Kennis die u brengt zal beter landen en geborgd worden bij medewerkers.

 

Herhaling is de kracht van onze leertrajecten. Wij selecteren de leerelementen die voor uw organisatie van belang zijn en creëren een leerplan op maat, waarbij uw organisatie de regie behoudt. Deze leertrajecten kunnen op elk thema worden ingezet: van gemeentebrede kennis tot domeinspecifieke e-learning.

Opbouw van de leertrajecten

Onze leertrajecten kunnen de volgende interventies bevatten om een optimale leercultuur te stimuleren:

METING & INFOGRAPHIC

De eerste stap in activering voor de hele organisatie.

INTERVENTIEPLAN MET FOCUS

Uitkomsten vertaald naar leerdoelen en middelen.

WORKSHOPSESSIES

Voor medewerkers, raad, management en college.

DIGITALE LEERLIJN

E-learning, kennistoetsen met feedback en certificering.

EVALUATIE EN ADVIES

Analyse van thema, leercultuur en borging/verdieping van de kennis.

ACTIVERINGSSESSIES MET EXPERTS

Op basis van de actualiteit medewerkers prikkelen en activeren.

SESSIE BESTUUR EN HRM

Over het belang en voordelen van permanent cyclisch leren.

INTERVENTIES OP SPECIFIEKE THEMA'S

Mystery guests, phishingmailtests en hackersdemo.

KORTE LUDIEKE INTERVENTIES

Games, thema-escapebus, give-aways.

Geef uw eigen leercirkel vorm

U bepaalt welke interventies u wilt. Het is altijd mogelijk om modulair interventies af te nemen, zoals de nulmeting met iBewustzijnplan of alleen een workshop voor het bestuur. De interventies snijden echter het meest hout als ze integraal worden aangepakt en de ene interventie aansluit op de andere interventie. U stapt in de leercirkel en blijft permanent aan leren werken. De leercirkel bevat de PDCA-cyclus van Deming (Plan – Do – Check – Act). Wij helpen met het definiëren van uw leercirkel.

Leertrajecten rondom iBewustzijn

Permanent leren past bij iBewustzijn. Het is geen eenmalige activiteit, maar zal – net als andere thema’s – herhaald moeten worden om medewerkers scherp te houden. Met een iBewustzijntraject verzorgen wij meerdere leercirkels (basis, verdieping, borging, herhaling etc.) voor een vooraf vastgesteld bedrag per leercirkel. Elke leercirkel richt zich op een ander thema binnen iBewustzijn:

 

    1. Informatieveiligheid 
    2. Privacy
    3. of Integriteit 

 

In overleg met u wordt vastgelegd welke interventies tijdens de leercirkel worden ingezet. SEP wil u als partner leren leren en ontzorgen. Een meerjarig traject maakt het voor u niet alleen financieel aantrekkelijker, maar bovenal kiest u hiermee voor maximaal ontzorgen.

Mogelijk interventies leertraject iBewustzijn
Meting houding en gedrag

Met de nu(l)meting meet de kennis en het gedrag van de organisatie op het gebied van integriteit, informatieveiligheid en/of privacy. Hieruit komen de belangrijkste informatieveiligheidsissues op houding en gedrag naar boven, die we uitwerken in een rapportage en een infographic. Vervolgmetingen tonen niet alleen de veranderingen aan in kennis en awareness, maar vragen ook nieuwe onderwerpen uit en brengen issues aan het licht.  

Het iBewustzijnplan

Onze adviseur analyseert en bespreekt de resultaten van de meting met u. Aan bod komen ook actualiteiten, beveiligingsissues en het DNA van de organisatie. De uitkomsten worden vertaald naar leerdoelen en in te zetten middelen, en voorzien van advies over de volgorde en planning. Dit adviesrapport (het iBewustzijnplan) geeft zo richting en houvast.

In de activeringssessies werken we door middel van actualiteiten en voorbeelden aan het activeren van medewerkers en nodigen we hen uit om te leren. Spraakmakende sprekers nemen u op inspirerende wijze mee in de wereld van cybercrime, zoals Maria Genova (journalist, spreker en auteur over privacy, identiteitsfraude en cybersecurity) en Peter Zinn (cybercrime expert, auteur en internationaal spreker).

 

Daarnaast is er de mogelijkheid tot het doen workshops voor verschillende onderdelen van de organisatie: het college, de raad, de directie/ het management en de medewerkers. Deze workshops worden samengesteld op basis van de doelgroep en leerdoelen.

Digitale leerlijn iBewustzijn

De digitale leerlijn bestaat uit een platform en modulair opgebouwde e-learningcursussen, aangevuld met kennistesten. Bij iedere leercirkel (Informatieveiligheid, Privacy of Integriteit) horen andere cursussen. Afhankelijk van de leerdoelen van uw organisatie kiest u het iBewustzijnpakket inclusief e-learningcursussen dat daarbij past.

Wilt u meer informatie over leertrajecten en iBewustzijn? Ingrid van Zeeland vertelt u er in een klein uur graag meer over tijdens een van onze webinars.