HRM-netwerkdag

Permanente educatie in tijden van hoge werkdruk donderdag 25 mei 2023

Inschrijven Bekijk de workshops

Donderdag 25 mei

Voor de HRM’er en opleidingscoördinator

bij SEP in Nijmegen

Donderdag 25 mei wordt weer een fantastische dag met een inhoudelijke keynotespeech voor de HRM-er, verschillende workshops en volop tijd om te netwerken. Daarnaast zijn er – zoals ieder jaar – Surinaamse broodjes, want dat netwerkt toch nét wat lekkerder. Dit alles woon je geheel kosteloos bij.

Thijs LaunspachKeynotespreker:
Thijs Launspach

Thijs Launspach is psycholoog, schrijver en spreker. Hij schreef boeken over stress, burn-out, en millennials op het werk, en is vaak in de media over deze onderwerpen. Misschien ken je zijn bestsellers Fokking Druk (2018) of Werk kan ook uit (2020)? Bovendien heeft Thijs wekelijks een column in het Algemeen Dagblad.

Foto: Stance photography

Theo

Workshop 

Leren en talenten ontwikkelen vanuit visie

 

Talenten kun je ontdekken, bijvoorbeeld met een test. Dan probeer je te achterhalen waar je aanleg voor hebt en waar je natuurlijke voorkeuren liggen. Als je ook onder druk goed wilt blijven functioneren, wil je zoveel mogelijk werken vanuit je natuurlijke kwaliteiten. Tegelijkertijd verwacht de werkgever dat je voldoet aan een functieprofiel, met daarin vereiste competenties. Dat is wat je (volgens anderen) moet kunnen en kennen.

Hoe kun je deze twee werelden nu effectief bij elkaar brengen? Theo gaat in zijn workshop dieper in op de verbinding tussen talenten ontdekken, talenten ontwikkelen, functieprofielen en vereiste competenties.

 

Door Theo Verheggen (psycholoog en redacteur) 

Theo is psycholoog en heeft bijna twintig jaar gewerkt aan universiteiten, als hoofddocent. Hij heeft een bijzondere interesse in dieptepsychologie, onder meer in het werk van Carl Jung. Diverse talentmethoden en kleurentesten zijn in de kern gebaseerd op Jung. Bij SEP heeft Theo de samenhang onderzocht tussen diverse talentmethoden, de CompetentieBOX Gemeenten en te ontwikkelen vaardigheden/soft skills.

Bianca

Workshop 

Verleiden om te leren


Hoe verleid je nu de ambtenaar om te leren? En is verleiden voldoende of moet je ook sturen? Wat werkt wel en wat werkt niet? De ervaringen die Bianca Swinkels heeft als adviseur leren & ontwikkelen geven input aan deze workshop: een cyclische aanpak die moed en doorzettingsvermogen vraagt om het veranderingsproces succesvol te maken. In gesprek met elkaar als ervaringsdeskundigen komt boven tafel welke interventies daarin wel werken en welke niet. Het resultaat voor jou is inzicht in het leer-DNA van je eigen organisatie en ideeën om de deelname aan het leren te vergroten.

Door Bianca Swinkels (adviseur leren & ontwikkelen)

Bianca Swinkels is al 6 jaar verbonden aan SEP. Ze is kartrekker van de klankbordgroep voor gemeenten, waarin klantervaringen met e-learning en permanente educatie worden uitgewisseld. Daarnaast heeft Bianca ruime ervaring als adviseur leren & ontwikkelen in het begeleiden van gemeenten en overheidsorganisaties met leertrajecten.

Maurice

Workshop 

Floreren onder druk


Kost je werk 80% van de tijd geen energie? Grote kans dat je werkt vanuit je talenten. Dat zou de basis moeten zijn voor welke ambtenaar.

Maar hoe ontdek je je talenten? Deze workshop laat niet alleen zien hoe je inzicht krijgt in je talenten, maar ook hoe je ze verbindt aan je doorontwikkeling. Zo vreet je werk geen energie en floreer je – zelfs onder hoge werkdruk!

Door Maurice van Raalte (TMA) 

 

Daphne

Workshop 

Op weg naar leren leren. Hoe permanente educatie het nieuwe normaal wordt.

Vandaag krijg je de integriteitscoördinator op bezoek voor een opleidingstraject, morgen de CISO, en overmorgen team communicatie. Hoe ga je slim met deze opleidingsdrukte om?
1: met bondgenoten. 2: met een opleidingsplan.

Deze workshop is een echte work-shop. Deelnemers gaan met elkaar in gesprek over de terugkerende thema’s, de actuele thema’s en de diverse bondgenoten in de organisatie. Met als doel: ingrediënten voor je eigen strategisch opleidingsplan en inzicht in de bondgenoten in je eigen organisatie. Na afloop krijg je van SEP een concept strategisch opleidingsplan.

Door Daphne Gengler (adviseur leren & ontwikkelen)

Daphne Gengler is één van de adviseurs leren & ontwikkelen bij SEP. Daphne adviseert en begeleidt gemeenten en andere overheidsorganisaties met het leren en ontwikkelen in de organisatie op actuele en terugkerende thema’s. Zij heeft veel ervaring met het begeleiden van leertrajecten op permanente educatie door middels van de PDCA-cyclus op actuele thema’s zoals informatieveiligheid, privacy, integriteit.

Waar? Bij SEP!

Waar? Bij SEP!

Graag verwelkomen we je in het SEP paviljoen. Dé plek om de sfeer en energie van SEP te beleven.

SEP Nijmegen
Scherpenkampweg 53
6545 AL Nijmegen

 

Bereikbaarheid

Het paviljoen is zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar.

Kom je met het openbaar vervoer? Wij regelen een shuttle vanaf het station naar de netwerkdag!

Beleef de netwerkdagen 2022